De afbeeldingen van je website staan in de WEMASY-beeldopslag. Als je publiceert, zet WEMASY de afbeeldingen ofwel in de gepubliceerde website zelf, ofwel laat het je pagina's ze rechtstreeks uit de beeldopslag tonen. Voor de meeste websites is de automatische keuze de juiste. Dit artikel legt de drie opties uit en wanneer je ze wijzigt.
De instelling vinden
- Open de projectinstellingen.
- Blijf op de algemene instellingen en scrol naar Publiceren.
- Kies onder Afbeeldingen een van de opties.

Je keuze wordt direct opgeslagen en je ziet Opgeslagen. Dit geldt vanaf de volgende publicatie. Publiceer je website om hem te gebruiken. Zie Je website publiceren.
De drie opties
- Automatisch (aanbevolen): kleinere websites krijgen hun afbeeldingen in de deployment, zodat ze laden vanaf de eigen hosting van de website. Grote websites, met meer dan 2.000 afbeeldingen of meer dan 300 MB, tonen ze uit de beeldopslag.
- Afbeeldingen in de deployment: elke publicatie zet alle afbeeldingen in de website zelf, ongeacht de grootte.
- Afbeeldingen uit onze beeldopslag: je pagina's tonen de afbeeldingen rechtstreeks uit de beeldopslag. Het best voor zeer grote websites.
Onder de opties staat één regel die zegt wat de volgende publicatie doet, bijvoorbeeld Je volgende publicatie zet de afbeeldingen in de deployment.
Welke optie je kiest
- Houd Automatisch (aanbevolen) aan, tenzij je een reden hebt om te wijzigen. Het kiest de juiste manier op basis van de grootte van je mediabibliotheek.
- Kies Afbeeldingen uit onze beeldopslag als je site een zeer grote mediabibliotheek heeft en publiceren lang duurt.
- Kies Afbeeldingen in de deployment als je elke afbeelding in de website wilt hebben, ook op een grote site.
Bezoekers zien met elke optie dezelfde afbeeldingen. Je afbeeldingen blijven in beide gevallen in je mediabibliotheek.
Je website downloaden
Een download van je website bevat altijd de afbeeldingen, wat je hier ook kiest. Op een grote site heeft WEMASY soms even tijd nodig om de download eerst voor te bereiden. Zie WEMASY-subdomein en exporteren.
Veelgestelde vragen
Ik heb de optie gewijzigd, maar er is niets veranderd op mijn site
De optie geldt vanaf de volgende publicatie. Publiceer je website opnieuw om hem te gebruiken.
Waarom kan ik de optie niet wijzigen?
Alleen de eigenaar van het project kan dit wijzigen. Vraag de eigenaar om de projectinstellingen te openen.