De pagina Versies toont elke versie van je website en de volledige geschiedenis van wijzigingen. Vanaf daar kies je welke versie bezoekers zien, vergelijk je twee willekeurige punten en ga je terug naar een eerdere versie of een eerder moment als er iets misging. Er gaat niets verloren als je teruggaat: WEMASY slaat de stap terug op als een nieuwe wijziging die je op dezelfde manier ongedaan kunt maken.
De pagina Versies openen
- Klik in de header op de versiekiezer, rechts van de projectkiezer.
- Klik op Alle versies.
Links zie je Main, je Versies met wie ze maakte en hoeveel wijzigingen ze bevatten, de Live-geschiedenis en de Geschiedenis. De badge Op je site markeert de versie die bezoekers zien. Hier werk je markeert de versie die dit tabblad bewerkt.
Een versie live maken
- Kies links de versie.
- Klik op Live maken.
- Bevestig. De versie krijgt nu de badge Op je site.
- Bevestig als WEMASY vraagt om nu te publiceren, zodat bezoekers de versie zien.
Bewerkingen in andere versies blijven van je site af. Wil je Main weer de live versie maken, kies dan Main en klik op Live maken.
Live maken is iets anders dan Live zetten… in de kiezer. Live zetten kopieert de wijzigingen van een versie naar Main. Live maken schakelt je website als geheel over naar die versie. Zie Siteversies.
Terugdraaien naar wat eerder live was
- Zoek de gewenste regel onder Live-geschiedenis, bijvoorbeeld een eerdere versie die live is gemaakt of gepubliceerd.
- Klik op Hier naar terug.
- Bevestig.
- Publiceer als WEMASY erom vraagt.
Je site blijft op dat eerdere moment staan, gemarkeerd als vastgezet op een eerder moment, tot je weer een versie live maakt.
Terug naar een eerder moment van een versie
De Geschiedenis toont elke wijziging van de versie waarin je werkt, de nieuwste eerst.
- Kies een moment in Geschiedenis.
- Bekijk de wijzigingen die WEMASY voor dat moment toont.
- Klik op Terug naar dit moment.
- Bevestig.
WEMASY slaat de bestanden zoals ze toen waren op als een nieuwe wijziging. Wil je de oude staat eerst proberen zonder iets aan te raken, klik dan op Maak er een versie van.
Vergelijken en bekijken
- Kies onder Vergelijken twee willekeurige punten: Main, een versie of een eerder moment. Wat er verandert toont de verschillen. Klik op Toon de wijziging voor de details.
- Wissel onder Voorbeeld tussen Desktop en Mobiel, of klik op Openen in een nieuw tabblad.
Tip: vergelijk de versie voordat een grote wijziging live gaat met Main en controleer de meest bezochte pagina's in het voorbeeld.
Zie ook: Auto-publiceren en deployversies en Problemen met de generator en publiceren oplossen.
Veelgestelde vragen
Waarom kan ik een versie niet weggooien?
Je kunt de versie die live is niet weggooien. Maak eerst een andere versie live en gooi hem dan weg.
Ik heb een versie live gemaakt, maar bezoekers zien nog de oude site.
Bij de meeste websites bereikt de wijziging bezoekers na de volgende publicatie. Klik rechtsboven op Publiceren, of bevestig als de pagina Versies aanbiedt om te publiceren.
Wie kan een versie live maken?
De eigenaar van het project en mensen met toegang ertoe, vanuit het dashboard. Een AI-chat of een gekoppelde AI-tool kan bewerken in een eigen versie, maar kan geen versie live maken.